Ultima Ora

09:21 Firma lui Mitroi a câștigat licitația pentru telescaunul de pe Păpușa

Afaceristul Vasile Mitroi, care administrează pârtiile din Rânca, se va ocupa și de cea de la baza Vârfului Păpușa, firma sa, CTM Rânca SRL, câștigând licitația organizată de Consiliul Județean Gorj.

Instalația de transport pe cablu din Rânca a fost realizată prin proiectul „Dezvoltarea integrată prin optimizarea domeniului schiabil şi a sistemului ecologic de colectare – epurare a apelor uzate menajere în zona turistică Rânca, județul Gorj”. Investiția totală a fost de 8 milioane de euro, dintre care jumătate a costat doar telescaunul. Acesta a funcționat numai în pierdere, chiar de când a fost dat în exploatare. Prima societate care l-a administrat a fost Vârful Păpușa SA, a Consiliului Județean Gorj și a Primăriilor Novaci și Baia de Fier, care a și dat faliment. Instalația a fost preluată, prin concesionare, pe 10 ani, de constructorul Primacons. Nici firma respectivă nu a reușit să îl aducă pe profit și l-a subcontractat către CTM SRL, care administrează o parte a domeniului schiabil din Rânca.

Anul acesta, telescaunul de la Rânca a fost scos din nou la licitație, în vederea concesionării. Telescaunul deservește o pârtie de 980 de metri și are 99 de locuri.

Comment here