Ultima Ora

09:20 gsp.ro: Clubul Pandurii Târgu-Jiu, la un pas de a fi preluat de un român stabilit în Spania

Aflat în insolvență, Clubul Pandurii Lignitul Târgu-Jiu e la un pas să fie achiziționat de Alex Costin Șerbănoiu, 28 de ani, un român cu afaceri imobiliare în Spania. Președintele Marin Condescu admite tratativele cu un fond de investiții iberic și spune că Adrian Ilie e cel care l-a prezentat pe Șerbănoiu, devenind garantul afacerii, relatează gsp.ro.

Marin Condescu a anunțat că fondul de investiții din Spania a virat deja prima tranșă de bani în conturile clubului.

„Fondul de investiții din Spania a virat, în urmă cu câteva ore, cele câteva zeci de mii de euro, așa cum a fost convenția. Considerăm că, din acest moment, intră în grupul de asociați al clubului. De asemenea, mai există o societate din Belgia care a venit alături de noi. Pe lângă echipa mare, se vor ocupa și de juniori, unde avem 200 de jucători. Vor împrumuta clubul cu anumite sume, urmând ca vara viitoare, când clubul se va transforma în societate pe acțiuni, sumele respective să fie transformate în acțiuni”, a declarat Marin Condescu, președintele gorjenilor.

Alex Costin Șerbănoiu, 28 de ani, este un buzoian plecat cu familia din țară în urmă cu un deceniu și stabilit în prezent în Lleida, aproape de Barcelona. El derulează afaceri imobiliare și, fiind interesat de achiziționarea unui club de fotbal din România, a ales Pandurii pentru că „este un club cu tradiție, pe care îmi propun să-l readuc la nivelul la care a fost în urmă cu câțiva ani, adică implicat în lupta pentru locurile fruntașe din prima divizie și participare în cupele europene”.

Pandurii este în prezent în stare de insolvență și, conform unei decizii a Curții de Apel Craiova, are de primit circa 4 milioane de euro de la asociați: Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu, Artego și USMO.

„Decizia este executorie, dar au plătit cauțiune și au atacat sentința la Înalta Curte. Nu cred că se mai poate schimba ceva. Sperăm ca în septembrie să se termine toată povestea. Dacă lucrurile rămân pe acest făgaș, într-un an de zile, maximum doi, putem ieși din insolvență, astfel încât să plătim ratele judicios, fără să cheltuim abundent din resurse. Datoriile sunt cotate în prezent la circa 2,1 milioane de euro, dintre care 1,5 milioane de euro către jucători cu care nu am reușit să ajungem la o cale amiabilă” a declarat Marin Condescu pentru gsp.ro.

„Tranzacția este garantată de Adrian Ilie, care a intermediat discuțiile și a venit cu ideea acestei soluții. Suntem vechi prieteni, bunicii lui locuiesc în Motru, iar jucătorul cel mai scump vândut de Pandurii, Djapka, cedat la Leverkusen, ne-a fost propus la vremea respectivă tot de Adi. Înțeleg că este vorba acum despre un fond de investiții, axat pe activități sportive”, a mai spus Condescu referindu-se la cei care vro să preia clubul.

„O singură condiție am pus, să-l păstreze pe actualul antrenor principal, Călin Cojocaru”, a mai punctat Condescu.

https://www.gsp.ro/fotbal/liga-2/pandurii-achizitionat-de-un-roman-stabilit-in-spania-adrian-ilie-a-intermediat-tranzactia-608320.html

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here