Ultima Ora

09:20 Deputatul Pecingină, interpelare adresată ministrului Sănătății

Deputatul PNL de Gorj, Gheorghe Pecingină, l-a interpelat pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe tema neregulilor constatate de Corpul de Control al prefectului  la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, în urma decesului șefului Sanepid, Adrian Dobrin, transmite gorjeanul.ro.

În condițiile în care transferul fostului șef al Sanepid Gorj s-a făcut cu o ambulanță „care nu era funcțională din punct de vedere al echipamentelor medicale”, deputatul Pecingină vrea să afle, în scris, negru pe alb, care sunt măsurile dispuse de Ministerul Sănătății la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, în temeiul concluziilor raportului de control întocmit de Prefectură.

„Instituția Prefectului Gorj a efectuat un control la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, după ce o persoană a decedat în timpul transferului de la o unitate spitalicească din județul Gorj la un alt spital. Cauza decesului a reprezentat-o faptul că, în timpul transportului pacientului, ventilatorul de oxigen cu care era dotată ambulanța nu a funcționat. Conform raportului de control, procedurile de mentenanță ale aparaturii medicale nu au fost respectate, cablul de alimentare al ventilatorului fiind lipit cu bandă adezivă. De asemenea, s-a constatat că ventilatorul nu s-a defectat cu acea ocazie, ci era defect de mai mult timp, informație existentă inclusiv în jurnalul de bord al autospecialei”, se arată în interpelarea parlamentarului.

Comment here