Ultima Ora

09:20 A crescut numărul de infectări și în Târgu-Cărbunești. Activități SUSPENDATE

Autoritățile au decis suspendarea activității barurilor, restaurantelor și a jocurilor de noroc și-n orașul Târgu-Cărbunești, după ce a a fost depășit indicele de infectare cu coronavirus de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

”Luni, 12 octombrie, în urma analizelor privind incidența cazurilor pe localități efectuate de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj și Direcția de Sănătate Publică Gorj, ținând cont de rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj a adoptat Hotărârea nr. 31 din data de 12 octombrie 2020, prin care, în localitatea Târgu-Cărbunești, unde s-au înregistrat mai mult de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, începând cu data de 12 octombrie 2020, a fost suspendată activitatea cu publicul a următoarelor instituții și operatori economici:

1. Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

2. Se suspendă activitatea cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

3. Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

4. Se suspendă activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.

Totodată, prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj se menține măsura de suspendare a activității cu publicul pentru instituțiile și operatorii economici menționați, în localitățile Alimpești, Stănești, Ciuperceni și Novaci (cu excepția Zonei Montane Rânca) unde, în continuare, rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este mai mare de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori.

Se menține deschisă activitatea cu publicul a instituțiilor și operatorilor economici din toate localitățile din județul Gorj, cu excepția celor din localitățile Târgu-Cărbunești, Alimpești, Stănești, Ciuperceni și Novaci (cu excepția Zonei Montane Rânca).

În permanență, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj, în cooperare cu Direcția de Sănătate Publică Gorj, efectuează analize privind incidența cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul localităților din județul Gorj, anumitor zone cu risc epidemiologic, precum și la nivelul unităților școlare și a instituțiilor publice, urmând a fi propuse, analizate și adoptate măsuri de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus în funcție de evoluția epidemiologică” se menționează într-un comunicat de presă.

Comment here