Ultima Ora

09:19 Studenţii nu mai primesc legitimații de călătorie cu gratuitate/reducere. Anunţul CFR Călători

CFR Călători a anunțat că, începând de duminică, eliberează legitimații de călătorie cu gratuitate sau reducere doar pentru elevi, nu și pentru studenți.

„Începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, vor fi abrogate, parțial, prevederile Legii educației naționale nr.1/2011, respectiv cele referitoare la facilitățile acordate studenților la transportul pe calea ferată, odată cu intrarea în vigoare a noilor acte legislative privind învățământul valabile de la data de 3 septembrie 2023 – Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023”, informează CFR Călători.

Ca urmare, începând de astăzi, se dau legitimații de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenți acestea să fie disponibile după publicarea, prin hotărâre de guvern, a normelor metodologice aferente Legii învățământului superior nr. 199/2023, mai anunță CFR Călători.

„Legitimațiile de călătorie valabile la trenurile CFR Călători care circulă în trafic intern pot fi cumpărate cu anticipație, precizează compania feroviară”, mai informează compania.

Comment here