Ultima Ora

09:19 Proiect de lege pentru instituirea anului 2021 ca „Anul Tudor Vladimirescu” și declararea lui Tudor Vladimirescu și a Ecaterinei Teodoroiu drept eroi ai națiunii

”Astăzi am susținut în Parlamentul României proiectul de lege inițiat de deputații liberali Dan Vîlceanu și Gigel Stirbu, pentru instituirea anului 2021 -“Anul Tudor Vladimirescu” și declararea lui Tudor Vladimirescu și a Ecaterinei Teodoroiu, eroi ai națiunii române” a anunțat, luni, deputatul PNL Gheorghe Pecingină.

În toamna anului trecut, deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a anunțat că a depus un proiect de lege pentru declararea anului 2021 – Anul „Tudor Vladimirescu”.

„Am depus un proiect de lege pentru declararea anului 2021 – Anul „Tudor Vladimirescu”, ceea ce presupune organizarea mai multor evenimente pe tema Revoluției de la 1821. Revoluția de la 1821 marchează începutul procesului de renaștere națională a României”, a declarat Vîlceanu.

În 2021 se împlinesc două secole de la revoluția celui care chema românii la luptă spunând: „Bun este Dumnezeu și, ca să ne asemănăm Lui, trebuie să facem bine! Iar acesta nu se face până nu să strică răul.” Revoluția din 1821, condusă de Tudor Vladimirescu, a marcat începutul procesului de renaștere națională în Țările Române.

În 22 august 1917, sublocotenentul Ecaterina Teodoroiu, prima femeie ofițer din armata română care și-a sacrificat viața pe câmpul de luptă, a căzut eroic în luptele de la Mărășești. În acel moment, ea se afla în fruntea plutonului pe care-l conducea.

Comment here