Ultima Ora

09:19 Noul manager SAJ: Nu m-am simțit jignit pentru că am fost prezentat ”șofer”

Liderul sindical Cristi Aldescu conduce, de la 1 septembrie, Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.

Pe pagina de socializare, Aldescu vine cu câteva precizări privind studiile făcute, în condițiile în care, în presa locală a fost prezentat drept ”șofer”.

”Nu m-am simțit jignit pentru că am fost prezentat ”șofer”, doar că, într-un anumit context, această prezentare a fost un pic tendențioasă. În realitate sunt ambulanțier și am o experiență de peste 30 de ani în sistemul de sănătate, iar la Serviciul de Ambulanță sunt angajat chiar de când acesta a luat ființă. Cunosc acest serviciu de la șaibă și până la cum se salvează vieți. Ambulanțier este similar cu paramedic și am participat la actul medical, în virtutea atribuțiilor și sarcinilor speciale, a competențelor și responsabilităților, la manevre de resuscitare cardio-pulmonară și cerebrală, oxigenoterapie, imobilizări, hemostază, monitorizare și manipulare pacienți.

Activez ca lider sindical de 20 de ani și din această calitate am fost în stradă, de nenumărate ori, pentru drepturile personalului din sănătate, dar am participat și ca negociator al Contractului Colectiv de Muncă, la nivel național, pe sectorul de sănătate. Am finalizat studiile masterale în Managementul Serviciilor Sociale și de Sănătate, la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara, în urmă cu zece ani. Sunt licențiat în Drept și am activat ca și consilier juridic, vreme de mai mulți ani. Nu am fost și nu sunt membru al vreunui partid politic” afirmă noul manager SAJ Gorj.

Comments (2)

  1. Vorba cuiva, fără susținere politică…..un adevarat profesionist!

Comment here