Ultima Ora

09:18 Deputat: USR a mințit în tot acest timp

PSD a transmis, într-un comunicat de presă, că Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă, ar fi afirmat, joi, în întâlnirea cu ministrul Muncii, Marius Budăi, că din partea Comisiei Europene există „flexibilitate” în privința ajustării plafonului de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, precum și în legătură cu durata menținerii unui astfel de plafon.

”Precizările făcute de comisarul european Nicolas Schmit infirmă toate comentariile partidelor şi liderilor politici, care au contribuit la realizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi care susţineau că angajamentele asumate în numele României nu mai pot fi modificate, chiar dacă menţinerea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii ar echivala cu o îngheţare a veniturilor pensionarilor pe o perioadă de 48 de ani, până în 2070”, arată sursa citată.

În aceste condiții, deputatul Mihai Weber, președinte PSD Gorj, care ca și alte capitole din PNRR să fie renegociate, în special cel referitor la utilizarea capacităților de producere a energie pe cărbune.

”Comisia Europeană confirmă că PNRR poate fi ajustat. După încercarea de blocare de către USR a inițiativei PSD privind finalizarea hidrocentralelor construite în proporție de peste 90%, aflăm cu stupoare că USR a mințit în tot acest timp inclusiv legat de posibilitatea de ajustare a plafonului de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile. Comisia Europeană a afirmat că există „flexibilitate” în privința ajustării plafonului de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile. Îmi mențin părerea că orice punct al PNRR poate fi renegociat, mai ales ținând cont de noul context economic mondial. Renegocierea capitolului care stabilește utilizarea capacităților energetice pe cărbune reprezintă, de asemenea, o prioritate” spune Weber, pe pagina de socializare.

Comments (1)

  1. Budăi minte. Nici măcar nu a deschis subiectul la întâlnire și i-a spus comisarului european să nu creadă tot ce aude la TV. Penibil. Pentru el. Și pentru țara.

    La întâlnire au participat mai mulți parlamentari USR, printre care Anca Dragu sau Ștefan Pălărie.

    În cazul în care se dovedește că lipsa de cultură politică sau inabilitatea Ministrului Muncii, Marius Budăi, de a înțelege corect ce a spus în engleză Comisarul European pentru Muncă, domnul Nicolas Schmit, l-au făcut pe ministrul muncii să pună în gura comisarului european cuvinte pe care acesta nu le-a rostit, nu există decât o singură soluție pentru prim-ministrul Ciucă: să-l demită pe actualul ministrul Budăi pentru prejudiciile grave pe care le aduce Guvernului și țării.

Comment here