Ultima Ora

09:18 Cozma îl amenință pe Cîțu cu minerii din Gorj

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a declarat, duminică, la un post de televiziune, că ar putea schimba guvernul cu ajutorul minerilor. Amenințarea vine pe fondul protestelor minerilor din Lupeni care și-au cerut, luna aceasta, salariile restante.

„Îi spun inclusiv premierului Cîțu. Citește istoria evenimentelor cu mineri! În 1991, am schimbat un guvern cu 10.000 de mineri, cu armata în stradă. În 1999, am schimbat Guvernul Radu Vasile cu 7.000 de mineri. La ora asta, 4.000 de mineri din Valea Jiului și cu 7.000 din Gorj. Sunt 11.000, Cîțule! Dacă vrei o mineriadă, pot să o fac oricând! Iar tu nu ai cum să mă oprești pe mine! Nici tu, nici alții!”, a declarat Miron Cozma, în direct, la România TV.

Florin Cîțu, premierul României, a declarat luni, 22 februarie, că în mandatul său nu va permite o nouă mineriadă, făcând referire la greva minerilor blocați în subteranul Minei Lupeni, care nu și-au primit salariile pe luna ianuarie.

„Găsim soluții, înțeleg, știu că e o situație dificilă. Sunt foarte mulți politicieni care profită de pe urma acestei categorii sociale, țineți minte ce s-a întâmplat în anii 90. Nu voi permite niciodată ca în România să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu”, a declarat premierul României.

Comment here