Ultima Ora

09:18 Computerul tomograf de la Spitalul Dobrița, operațional din decembrie 2021

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobrița, Runcu, va avea, începând cu luna decembrie, un computer tomograf operațional. Consiliul Județean Gorj a anunțat că a semnat contractul de furnizare, firma prestatoare având la dispoziție trei luni pentru amenajarea spațiului în care va funcționa noul CT precum și pentru punerea în funcțiune a echipamentului medical.

Alături de CT, vor fi livrate, până la jumătatea lunii septembrie, șase monitoare pentru funcții vitale precum și 30 de aparate de oxigenoterapie.

„Este un pas esențial pentru îmbunătățirea condițiilor de tratament ale pacienților internați la spitalul de pneumoftiziologie de la Dobrița. Fără îndoială, cel mai mare avantaj este acela că nu vom mai fi nevoiți să consumăm timp prețios pentru a transporta pacienții care au nevoie de control tomograf până la Târgu-Jiu și înapoi. Controalele sunt făcute mult mai rapid, în cadrul spitalului. Iar acest lucru este important pentru că se reduce timpul de intervenție în actul medical, sunt eliminate riscurile transportului și, nu în ultimul rând, pentru că ambulanțele utilizate în această operațiune pot fi relocate către alte urgențe”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Comment here