Ultima Ora

09:17 Miruță: Conducătorii CE Oltenia nu se pot ascunde cu capul în nisip precum struțul

Parlamentarul USR Gorj, Radu Miruță, vrea să afle care este numărul minerilor și energeticienilor, decedați la locul de muncă ori din cauza unor boli profesionale, în ultimul deceniu. O solicitare privind comunicarea numărului celor decedați ar fi fost depusă, în urmă cu 6 luni, de Sindicatul Energia Rovinari.

”Conform surselor sindicale, 40 de muncitori din mineritul gorjean au murit doar în acest an din cauza unor accidente de munca sau a unor boli profesionale. Sindicatul Energia din Rovinari așteaptă, de 6 luni, răspuns din partea conducerii CEO la solicitarea legitimă cu privire la numărul colegilor lor care au murit, fie în accidente de muncă, fie în urma unor boli profesionale. Este limpede ca lumina zilei ca se impune o altă abordare a managementului securității și sănătății la locul de muncă în CEO. Conducătorii acestei companii naționale nu se pot ascunde cu capul în nisip precum struțul. Au de dat răspunsuri, au de asumat responsabilități directe, au de luat decizii în favoarea angajaților” spune deputatul, pe Facebook.

Miruță cere conducerii companiei energetice să comunice răspunsul la solicitarea Sindicatului Energia Rovinari.

”Cer conducerii CEO, în calitate de parlamentar de Gorj, să dea, în cel mai scurt timp, răspuns la solicitarea legală și legitimă a Sindicatului Energia din Rovinari. Voi face eu însumi, pe cale legală, o asemenea solicitare. Trebuie să știm adevărul: câți lucrători și-au pierdut viata în CEO, în ultimul deceniu, prin accidente de muncă sau ca urmare a bolilor profesionale dobândite la locul de muncă?” afirmă Miruță.

Liderul USR Gorj consideră că pensionarea anticipată, a minerilor și energeticienilor care îndeplinesc condițiile, ar ajuta foarte mult la evitarea unor noi drame.

Comment here