Ultima Ora

09:16 Începe Evaluarea Națională. Elevii cu temperatură vor fi testaţi de PATRU ori

Luni începe Evaluarea Naţională. Ministerul Educaţiei a anunţat că cei care au temperatura peste 37,3 grade, vor mai fi testaţi de încă trei ori, la un interval de două-cinci minute.

În această situaţie, la ce oră vor veni elevii la şcoală, luni, dacă la 8.30 trebuie să fie în sala de examen? Ministerul precizează că fiecare şcoală va stabili, în funcţie de numărul de candidaţi, la ce oră trebuie elevii să se prezinte la examen.

La sesizarea Avocatului Poporului, Renate Weber, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a explicat că elevii trimişi acasă pe motiv de temperatură ridicată sunt discriminaţi. Şi reprezentanţii părinţilor spun că, în ultimele luni, au făcut mai multe sesizări către Ministerul Educaţiei pe aceeaşi problemă. În toată această polemică, la mijoc, se află directorii de şcoli care nu mai pot face modificări importante în ceea ce priveşte desfăşurarea examenului.

„Îi împiedicai pe aceşti copii (să dea examen n.red.) Consecinţa era că ei erau împiedicaţi să intre să să susţină examenele. Aceşti copii riscă eventual chiar să îşi vadă viitorul afectat”, consideră Avocatul Poporului, Renate Weber.

„Am solicitat ca aceşti copii să meargă într-o sală separată de ceilalţi. Răspunsul de la Ministerul Educaţiei a fost de fiecare dată că nu, înţelegem, pentru că nu depinde de ei. Depinde în mare măsură de Ministerul Sănătăţii şi de Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a spus preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache.

La Evaluarea Națională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în București, conform situației centralizate de către Ministerul Educației și Cercetării. Examenul începe luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la Matematică. 10.294 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține joi, 18 iunie, proba la Limba și literatura maternă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here