Stirile ZileiTârgu-Jiu

SJU Târgu-Jiu, reacție în cazul pacientului care s-a plâns că a fost refuzat la tratament

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu a reacționat după ce, în presa locală, a fost prezentat cazul unui bărbat de 58 de ani, fără adăpost, care trăieşte de aproximativ 20 de ani în municipiul Târgu-Jiu. Bărbatul are piciorul drept plin de răni deoarece suferă de un ulcer varicos şi arterită și a declarat că a mers de mai multe ori la spital, la Unitatea de Primiri Urgențe, dar nu a fost lăsat să intre.

Conducerea SJU susține, într-un comunicat de presă, că bărbatul a fost tratat de mai multe ori, dar la ultimele două prezentări la spital a părăsit fără aviz serviciul de urgență.

„Pacientul prezentat în acest articol este cunoscut serviciului de primiri urgențe al SJU Târgu-Jiu cu numeroase prezentări, datorită unui ulcer varicos al membrului inferior drept, ultima prezentare fiind chiar din data articolului 22/08/2021. Diagnosticul a fost stabilit în luna mai a.c. în data de 18, pe parcursul lunii respective pacientul având cinci prezentări (18,19,20,21,25.05.2021) la ultimele două acesta părăsind fără aviz serviciul de urgenţă.

În luna iunie a.c. a solicitat ajutor prin serviciul de urgenţe pentru o problemă cronică în datele de 2, 15 şi 26, în perioada 15-19 fiind internat în serviciul de dermato-venerologie unde i-au fost administrate tratamente specifice.

În cadrul prezentărilor în UPU, pacientului i-au fost efectuate pansamente locale şi au fost solicitate consultaţii de chirurgie şi de dermatologie, dar pacientul a refuzat pe proprie răspundere tratamentul propus de cadrele medicale, părăsind serviciul de urgenţă.

La ultima prezentare, cea din data de 22/08/2021 a fost refăcut pansamentul, şi s-a constatat îmbunătăţirea simptomatologiei la nivel local. Dorim, de asemenea, să vă aducem la cunoştiiinţă faptul că refuzul pe proprie răspundere a tratamentului propus atrage după sine asumarea repercusiunilor, iar continuarea tratamentului recomandat în serviciul de urgenţă este strict responsabilitatea pacientului“ a comunicat SJU Târgu-Jiu.

Comment here