Ultima Ora

09:15 Elevii de la ”Spiru Haret”, felicitați de primarul Romanescu

Primarul Marcel Romanescu îi felicită pe elevii din lotul de informatică al Colegiului Național ”Spiru Haret” din Târgu-Jiu, îndrumați de profesorul Flavius Boian, care au obținut rezultate de excepție la un concurs de talie mondială, organizat online.

După 4 etape de calificare, la care au reușit să obțină punctaje maxime, cele două echipe (una de juniori şi una de intermediari) s-au calificat în finala concursului ACSL (American Computer Science League), concurs la care participă şcoli din toate colțurile lumii.

”Etapa finală trebuia să se desfășoare în Windsor, Connecticut, SUA, dar având în vedere situația actuală, aceasta a fost organizată online şi elevii au concurat individual. La această finală au decis să participe 3 elevi de la Colegiul Național “Spiru Haret”, care au reușit să confirme încă o dată rezultatele obținute la nenumărate olimpiade și concursuri” a precizat, în presa locală, profesorul Flavius Boian.

Cei trei elevi gorjeni au obținut punctaje maxime la etapa de programare și s-au clasat în fruntea clasamentului, obținând medalii de argint.

”Sebastian Popa (medaliat cu argint anul trecut, la faza naționala a olimpiadei de informatică și calificat și anul acesta de pe locul 1) mai avea nevoie de doar un punct pentru a obține medalia de aur. La divizia intermediară, destinată elevilor de liceu, au participat aproximativ 500 de elevi din SUA, Canada, Europa, Asia și Africa. Un aspect important este faptul ca Vasiluță Alexandru (clasa a VIII-a) a participat la o categorie superioara vârstei lui, el putând participa la divizia juniori, inclusiv anul viitor. Decizia de a participa la o categorie superioară am luat-o în urma rezultatelor obținute la faza națională a olimpiadei de informatică: bronz, aur și argint în ultimii 3 ani, calificare de pe locul 1 și anul acesta, ca de altfel în toți anii în care a participat. Îl felicit, de asemenea pe Criveanu Bogdan pentru performanța obținută, și, nu în ultimul rând, îi felicit pe toți cei 10 calificați”, a mai precizat Flavius Boian.

Din divizia de juniori au făcut parte: Stanciu-Tivlea Gabriel Valentin cls. a VI-a, Vasiluță Diana Maria cls. a VI-a, Staicu Matei cls. a VI-a (Șc. Gen “Constantin Savoiu”, Petcu David cls. a IX-a (Colegiul National “Tudor Vladimirescu” și Buciu Theodor Marian cls. a IX-a.

La divizia intermediari au participat: Vasiluță Mihai Alexandru, cls. a VIII-a, Popa Sebastian cls. a X-a, Dumitrescu Bogdan cls. a XI-a, Criveanu Bogdan cls a XI-a, Rotaru Radu cls a XII-a.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here