Ultima Ora

09:14 Prefectul vrea trotuare la Piștești. Primar: Nu e loc

Conducerea Prefecturii Gorj i-a recomandat primarului comunei Scoarța să facă trotuare în zona Pișteștii din Deal, acolo unde ar urma să fie eliminate separatoarele de beton amplasate pentru a reduce din numărul de accidente, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

”Autoritățile au identificat o soluție pentru a rezolva problema temporar, prin eliminarea separatoarelor de tip greu în zona cu vizibilitate (pe segmentul de drum în care sunt locuințe) unde există trafic pietonal, urmând ca în perioada imediat următoare primarul comunei Scoarța să fie invitat la sediul Instituției Prefectului Gorj pentru a discuta și demara proiectul care să rezolve permanent problema comunității, constând în realizarea trotuarelor pentru deplasarea pietonilor în siguranță” a comunicat Prefectura Gorj, marți, după deplasarea prefectului Iulian Popescu în zonă.

Primarul Ion Stamatoiu spune că nu este loc pentru a fi făcute trotuare în zona în care se produc cele mai multe accidente.

”Cred că era foarte importantă și prezența reprezentantului Primăriei Scoarța, la deplasarea în teren a autorităților, pentru a prezenta și punctul nostru de vedere. Nici când au montat separatoarele nu ne-au întrebat, nici acum. Accidentele se produc într-o zonă unde este o singură bandă pe sens, iar separatoarele au mai ocupat și ele din spațiu. Nu este loc de lărgit drumul, de refugiu, iar de trotuar nici atât. Prefectul s-a spălat pe mâini, spunând că pune primăria să facă trotuare. Noi avem de făcut canalizarea de-a lungul drumului, după care vom face și alei pietonale, dar nu în acea zonă unde se produc cele mai multe accidente, pentru că, am spus, nu este loc. Cât despre scoaterea unora dintre separatoare, oamenii au cerut asta ca să nu mai trebuiască să meargă de-a lungul drumului până la trecerea de pietoni, ca să treacă strada, dar riscul de accidente poate fi mai mare, la viteza cu care se circulă” a declarat Stamatoiu în presa locală.

Comment here