Ultima Ora

09:14 Manu Tomescu: Vedeți de ce nu ne sunt recunoscute condițiile grele de muncă?

„Vedeți, oameni buni, de ce nu ne sunt recunoscute condițiile grele de muncă? Pentru ca alții să poată ieși cu pensii babane, de la 42 de ani!” notează, pe pagina de socializare, liderul sindical Manu Tomescu, după ce presa a prezentat cazul secretarului de stat din MAI, Irina Alexe, ce are o pensie lunară de 14.000 de lei, dar și un salariu de 10.000 de lei.Vezi AICI: https://www.gandul.ro/stiri/secretarul-de-stat-din-mai-pensionat-la-42-de-ani-cu-pensie-de-14-000-de-lei-alti-10-000-castiga-din-salariul-de-la-stat-19610639

La Târgu-Jiu, luni, se intră în cea de-a noua săptămână de proteste pentru reducerea vârstei de pensionare în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Toate partidele au promis, iniţial, sprijin pentru un astfel de demers. O lege care i-ar putea ajuta pe mineri şi energeticieni se află în comisii la Camera Deputaţilor.

„Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia sunt breasla cu media de vârstă cea mai îmbătrânită din toată industria românească și au ajuns să moară, în medie, în fiecare an, câte 44 de oameni din această categorie socială, din cauza faptului că nu le este recunoscută, în Legea pensiilor, grupa de muncă în condiții speciale” spune Manu Tomescu.

Comment here