Ultima Ora

09:14 Fosta șefă a Ambulanței Gorj, DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ din partea celui mai mare spital din Londra

Roxana Hotoboc (60 de ani), medic în cadrul Departamentului de Urgenţă de la Spitalul St. Thomas, cea mai mare unitate medicală din capitala Angliei, a primit o diplomă de excelenţă din partea conducerii medicale pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea, relatează adevarul.ro. Roxana Hotoboc a emigrat din România în urmă cu 13 ani, după ce o perioadă a fost şi director al Ambulanţei Gorj.

Premierea a venit ca urmare a unei campanii la nivel de trust -care înseamnă două spitale, Guy’s şi St Thomas’ – în care lucrează cu 16.000 de salariaţi. A fost campanie de nominalizare, din partea staffului, a persoanelor care erau considerate că merită premiul de excelenţă pentru activitatea depusă.

„Am fost propusă de către colegii mei. Nominalizarea a fost o surpriză pentru mine. M-a copleşit pentru că a fost la un nivel mult mai mare. Ştiam că sunt apreciată, dar a fost cu mult peste aşteptările mele. Sunt foarte recunoscătoare colegilor, deoarece ei m-au propus. Am primit diploma din partea directorului medical. Asta înseamnă o responsabilitate în plus şi că nu trebuie să dezamăgesc“, a declarat Roxana Hotoboc pentru adevărul.ro.

Medicul a mărturisit că este implicată în tot ceea ce face: „De foarte multe ori mă repartizează să lucrez într-un segment al Urgenţelor unde duc singură toată treabă şi asta a contat foarte mult în acordarea diplomei de merit. Ei apreciază mult mai mult munca mea decât ar trebuie eu să o apreciez. Eu consider că îmi fac treaba aşa cum trebuie şi că nu fac nimic deosebit“.

Roxana Hotoboc spune că nu a primit şi o bonificaţie bănească, dar asta nu contează în Anglia.

„Diploma mi-a fost conferită pentru că am creat o bună atmosferă de lucru, de susţinere reciprocă şi cu grijă mare pentru pacienţi. Nu am fost răsplătită şi financiar, dar aici nu se pune problema de bani, mai ales în această situaţie“, a precizat medicul.

Roxana Hotoboc spune că lucrătorii din domeniul sanitar nu au pretenţii salariale mai ales în această situaţie grea: „Nu prea se fac revendicări salariale, deşi era o discuţie să ni se majoreze veniturile cu 15%. Nu se pune presiune mare pe guvernanţi în situaţia actuală. Lumea tace, munceşte în continuare şi ne facem treaba, fără să ridicăm pretenţii materiale. O premiere de acest gen contează mai mult decât banii“.

Medicul gorjean lucrează de 7 ani la cel mai mare spital din Londra. Roxana Hotoboc îşi desfăşoară activitatea în cel mai solicitat compartiment, al urgenţelor, unde se prezintă cei mai mulţi pacienţi.

„Un medic junior nu poate lucra în ritmul în care lucrez eu, pentru că este riscul ca pacienţi să fie trimişi acasă şi nu trebuie făcut lucrul acesta. Trebuie consultaţi pacienţii repede şi bine, în siguranţă. Este vorba de pacienţi cu afecţiuni medii şi mici. Cel puţin o treime din numărul de pacienţi care se prezintă pe tură vin către zona în care îmi desfăşor activitatea. Este cea mai aglomerată arie a serviciului de urgenţă. Vin cu afecţiuni abdominale, afecţiuni respiratorii şi unii au fost depistaţi cu COVID-19, alţii care trebuie să se îndrepte către chirurgie“ a mai declarat medicul.

Hotoboc a lucrat şi în secţia unde sunt trataţi bolnavii de COVID-19: „Este o cazuistică bogată şi eu am impresia că sunt mai multe cazuri de COVID-19, decât au fost în primul val. Sunt forme de COVID-19 foarte atipice. Bolnavii nu mai vin simptomele clasice. Vin cu dureri abdominale, de cap, afecţiuni nervoase. Este o diversitatea extraordinară a simptomelor infecţiei cu coronavirus. Este o muncă titanică la Urgenţă. Am avut senzaţia că suntem pe un câmp de luptă, mai ales când am lucrat în zona unde erau internaţi pacienţii cu COVID-19. Am avut impresia că suntem într-un război“.

Comment here