Ultima Ora

09:14 Firme din Crasna și Bumbești-Jiu, amendate pentru muncă la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, în săptămâna 15-21 februarie 2021, 50 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și cel al securității și sănătății în muncă, transmite instituția într-un comunicat.

În urma deficiențelor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 103.000 lei, din care 50.000 lei pentru muncă nedeclarată la trei angajatori din domenii precum exploatarea forestieră, fabricarea produselor de patiserie și activități de asistență medicală specializată. Totodată, au fost dispuse 107 de  măsuri de remediere a deficiențelor.

Doi dintre angajatorii verificați, unul din comuna Crasna, iar celălalt din orașul Bumbești-Jiu, au fost sancționați, cu amenzi în cuantum de 40.000 lei, pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă. Cel de-al treilea angajator, cu sediul în Municipiul Târgu-Jiu, a fost sancționat, cu amendă în valoare de 10.000 lei, pentru primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

”Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, în cadrul tuturor acțiunilor de control, efectuate atât în timpul săptămânii, cât și în week-end, inspectorii de muncă au verificat respectarea prevederilor Legii numărul 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, în vederea asigurării unui climat optim și în siguranță la locul de muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Comment here