Ultima Ora

09:14 ecopolitic.ro: Microcariere private, ”pregătite” să preia producția de cărbune de la CE Oltenia

În timp ce premierul Ludovic Orban a anunțat că renunță total la energia pe bază cărbune, ceea ce va duce automat la închiderea capacităților de exploatare ale Complexului Energetic Oltenia(cea mai mare companie producătoare de energie pe bază de cărbune, cu circa 13.000 de angajați), se pregătește de fapt o preluare a acestor producții de către mai multe firme private. O cerere pentru obținerea acordului de mediu, pentru deschiderea primei microcariere, în imediata apropiere a municipiului Motru, se află deja pe masa Agenției de Protecția Mediului Gorj, relatează ecopolitic.ro.

Invocând noua politică europeană privind reducerea emisiilor de carbon, cunoscută drept Green Deal, Orban a uitat să precizeze că la sfârșitul anului 2019 s-a dat un ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale privind aprobarea mai multor perimetre de explorare ale cărbunelui(lignit). După ce s-au dat aprobările de la ANRM, în timpul stării de urgență, când toată România era ținută în case și cuplată la știrile legate de COVID-19, s-au depus cereri pentru acordul de mediu pentru un prim perimetru de explorare în zona Culmea Horăști, mun. Motru, judeţul Gorj.

”Substanţa minerală utilă: lignit (Cod CPSA 1020.10). Conform Ordinului Preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, nr. nr. 294/06.08.2019, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 682/19.08.2019, coordonatele de delimitare a perimetrului de explorare Culmea Horăști, judeţul Gorj sunt următoarele, în sistem de proiecţie „STEREO1970””, din documentul depus la APM pentru acordul de mediu.

Demersurile au fost făcute de către o firmă de transport din, DOGERIK TRANS SRL. Firma a prins primul contact la Complexul Energetic Oltenia în 2015, notează sursa citată.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here