Ultima Ora

09:14 Cine este procurorul care instrumentează dosarul primarului Stan

Lavinia Ilie, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, instrumentează dosarul primarului PNL din Albeni, Ionuț Stan.

Stan este acuzat de comiterea unor fapte de corupție, trafic de influență și luare de mită, dar și de alte infracțiuni în legătură cu funcția, mai exact abuz în serviciu, fals intelectual și divulgarea unor informații secret de serviciu, nedestinate publicității.

”Să lăsăm autoritățile să-și facă treaba și vedem. Nu este nicio acuzație, nu mă acuză de nimic. Mă știu un om drept și atât. Oricum, cu 1 iulie, voi înainta demisia ca primar. A fost o percheziție și atâta”, a declarat Ionuț Stan, joi, la ieșirea din sediul Primăriei Albeni, de unde a fost luat cu duba.

”Dosarul este în fază de cercetare penală, accesul meu este unul destul de restrâns. S-a pornit de la acele denunțuri, că a primit sume de bani pentru angajări și de la informațiile care au fost furnizate în presă în 2021. Parchetul s-a sesizat din oficiu, iar în această perioadă s-au continuat cercetările, au fost reunite toate dosarele și astăzi s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore”, a declarat, pentru gorjonline.ro, avocatul Mădălina Ignat.

Comments (1)

  1. Felicitari dnei procuror. In general primarii sunt spagari, folosesc bunurile institutiei in interes propriu, jefuiesc bugetele primariilor prin lucrari fictive si tot felul de artificii. Toti primarii parcheaza limuzinele de lux, de serviciu la domiciliu, merg cu ele la Mall, la magazine, restaurante, la munte si la mare. Dupa care cer bani de salarii la guvern.

Comment here