Ultima Ora

09:12 Virgil Popescu ar urma să ceară demisiile lui Daniel Burlan și Marius Negru

Ministrul Energiei Virgil Popescu ar urma să ceară, luni, schimbarea din funcţie a preşedintelui Directoratului CE Oltenia Daniel Burlan, ca urmare a accidentului de la Cariera Jilţ Sud, soldat cu moartea a trei persoane şi cu rănirea altor zece.

Surse din minister, citate de news.ro, afirmă că Virgil Popescu va solicita nu doar schimbarea din funcţie a lui Daniel Burlan, ci şi schimbarea unui alt membru al directoratului CE Oltenia, Marius Negru, fost consilier judeţean PSD. De asemenea, este de aşteptat ca ministrul Energiei să ceară şi un control vizând achiziţiile dispuse de Daniel Burlan, în calitate de preşedinte al Directoratului CE Oltenia.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat, vineri, după întâlnirea pe care a avut-o cu şefii Complexului Energetic Oltenia, că va avea vizite inopinate şi în alte locuri pentru a vedea cum se desfăşoară treaba în teren. El a mai spus că rezultatul preliminar al corpului de control pe care l-a trimis în urma accidentului de la Jilţ Sud va fi prezentat mai întâi premierului şi ulterior în prima şedinţă de Guvern, însă verificările nu se vor încheia.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Cosmin Mihai Popescu, considerat un apropiat de-ai lui Marius Negru, a solicitat, duminică, demisia ministrului Energiei Virgil Popescu pe care îl acuză de incompetenţă, în contextul accidentului de la Cariera Jilţ Sud.

Comment here