Ultima Ora

09:11 Weber: Virgil Popescu trăiește în lumea paralelă creată de PNL

Mihai Weber, președintele PSD Gorj, îl taxează pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a afirmat că preţul energiei electrice în România este printre cele mai mici din Europa.

„Românii trebuie să ştie că, în momentul de faţă, preţul energiei electrice în România este printre cele mai mici din Europa. Totodată, aş dori să reamintesc că fără liberalizarea pieţelor în orice sector, nu vom avea niciodată apetit pentru investiţii” nota, zilele trecute, pe Facebook, Virgil Popescu.

”În lumea reală, cea în care se zbat să supraviețuiască toți cetățenii, România are cea mai mare majorare de preț din Uniunea Europeană la energia electrică (și procesul continuă, ducând la o creștere în lanț a tuturor celorlalte prețuri), în timp ce românii au printre cele mai mici salarii din Uniunea Europeană” reacționează liderul social-democraților gorjeni.

Energia spot pentru ziua de astăzi, la ora 21:00, pe vârf naţional de consum, se tranzacţionează la preţul istoric de 1.000 de lei pe MWh, arată datele de pe bursa de energie OPCOM. În aceeaşi zi a anului trecut, acelaşi interval, energia costa 220 de lei pe MWh, scumpirile de acum fiind greu de imaginat la acel moment.

Consumul de energie sparge la rândul său record după record pe fondul temperaturilor extreme, dar şi al revenirii economice. Astfel, cererea de energie din primul semestru al anului a fost cu 8% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, depăşind nivelul din 2019. Unul dintre factorii esenţiali care stau la baza acestei scumpiri este creşterea fără precedent a certificatelor de emisii de CO2, conform unei analize zf.ro.

Comment here