Ultima Ora

09:11 Motru ar putea ajunge în situația Timișoarei. Avertismentul conducerii UATAA

UATAA Motru se chinuie să supraviețuiască. Șefii uzinei lansează apeluri repetate către asociațiile de proprietari să-și achite datoriile pentru apa caldă și căldura furnizate, în vreme ce primarul Cosmin Morega cere, aproape lunar, bani de la guvern.

”SC. UATAA MOTRU SA. ține să precizeze, celor interesați de sistemul centralizat de furnizare a agentului termic, că viabilitatea acestuia depinde de îndeplinirea a două mari condiții și anume: achitarea facturilor în termenul legal, investiții în sistem, pentru funcționare și conformare la cerințele actuale, ce trebuie realizate de către unitatea administrativ teritorială respectiv Consiliul Local și Primăria Municipiului Motru. În situația în care cele două condiții nu se realizează, repercursiunile vor fi cele cu care se confruntă cei din orașe precum Dr.Tr.Severin, Timișoara, etc” a transmis conducerea uzinei.

”Precizăm că funcționarea lunii octombrie și noiembrie a fost posibilă întrucât Primăria Motru a achitat datoriile restante de cca. 2.148.405 lei iar Directoratul CE Oltenia a avut înțelegerea de a livra cărbune ce urmează a fi achitat în luna decembrie” mai spun șefii UATAA.

”Am solicitat sprijin financiar pentru UATAA în valoare de 15 357 mii lei (pierderi induse, achiziționarea combustibilului, subvenție): Ministerului Finanțelor, Ministerului Dezvoltării, Guvernului României, Secretariatului General al Guvernului, Asociației Municipiilor din România. Municipiul Motru are nevoie de sprijin financiar” a notat, pe Facebook, primarul Cosmin Morega.

Comment here