Ultima Ora

09:11 Firme din Motru, Crasna și Târgu-Jiu, sancționate pentru muncă la negru

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au depistat trei persoane prestând muncă la negru pentru trei angajatori din construcții, transport persoane și fabricarea mobilei.

„Doi dintre angajatorii verificați, unul din Municipiul Motru, iar celălalt din județul Dolj, cu punct de lucru în comuna Crasna, au fost sancționați cu 40.000 de lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă. Cel de-al treilea angajator verificat, cu sediul în Municipiul Târgu-Jiu, a fost sancționat cu amendă în valoare 10.000 de lei pentru primirea la muncă a unui salariat în afara programului stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial“, a transmis ITM Gorj.

Controlul a avut loc în perioada 4-14 mai.

„De asemenea, în aceeași perioadă, inspectorii de muncă au efectuat 35 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 22 de amenzi în cuantum de 135.500 de lei și dispuse 118 măsuri de remediere a deficiențelor constatate”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Comment here