Minerit și EnergieStirile Zilei

Burduja: România își permite să treacă de la cărbune la gaz, pentru că are

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, într-un interviu pentru DC News, acordat la finalul întâlnirilor oficiale avute în Qatar și Emiratele Arabe Unite, că România are atuuri importante pe care le poate pune pe masa discuțiilor cu marile fonduri de investiții.

”Potențialul energetic semnificativ și cel mai divers mix energetic din Uniunea Europeană. În contextul acesta, noi ne dorim să atragem investiții qatareze și emiriene în zona de producție a energiei verzi, în zona de stocare în baterii pentru proiecte strategice precum Tarnița-Lăpuștești, hidrocentrală cu acumulare prin pompaj, și pentru programul nuclear civil românesc. România e foarte respectată, avem specialiștii în domeniul energetic foarte buni, care au fost recrutați și-n Qatar și-n Emiratele Arabe Unite, unde sunt plătiți foarte bine, din păcate pentru noi, din fericire pentru ei” a declarat ministrul.

Sebastian Burduja suţine că, în următorii 3 ani, vor fi dezvoltaţi minimum 2000 de megawaţi prin panouri solare flontante.

”Cea mai importantă realizare a vizitei este finalizarea negocierilor între Hidroelectrica și Masdar, una dintre cele mai ambițioase și importante companii în producție de energie verde, un gigant al lumii. Este pasul prin care Masdar intră pe piața românească, face o companie de proiect împreună cu Hidroelectrica și-și asumă că, în următorii 3 ani, vor dezvolta minimum 2000 de megawați prin parcuri solare, panouri flotante pe lacuri de acumulare, ceea ce-n România nu s-a făcut niciodată, aici s-a mai făcut, și stocarea în baterii. Vin și cu inteligență, și cu capital, iar pentru Hidroelectrica, companie listată anul trecut – o listare de mare succes- să aibă o companie de talia Masdar alături e o mare realizare” a declarat ministrul.

Despre trecerea la energie verde, Burduja afirmă că ”stăm mult mai bine decât alte state”.

”România își permite să treacă de la cărbune la gaz, pentru că are” a spus ministrul, făcând referire şi la zona de energie nucleară, energie curată pe care foarte puține state o au.

”Suntem privilegiați, avem o mare șansă, inclusiv să exportăm energie” a conchis ministrul.

Comments (2)

  1. […] Citeste articol integral Sursa & Foto Credit- “www.radioinfinit.ro” […]

Comments are closed.