Ultima Ora

09:11 5,6 miliarde de euro- sumă record trimisă în țară de românii plecați la muncă în Occident

Românii aflați la muncă în Occident reprezintă cei mai mari „investitori străini” după ce, în 2021, au trimis în țară suma record de peste 5,6 miliarde de euro, arată știrileprotv.

În realitate, suma trimisă în România ar fi și mai mare. Potrivit sursei citate, în luna decembrie, de exemplu, când au venit de sărbători, oamenii au lăsat şi sume în numerar, transmite.

Cristian Dumitrescu, un român care lucrează în Marea Britanie, a trimis în fiecare lună a anului trecut în jur de 2000 de lire: „În decembrie am mers personal acasă și am lăsat cam 4000 de lire în România, cash. Mai mult decât într-o lună normală, au fost și sărbătorile vă dați seama, trebuie mai mulți bani. Când mergem acasă, mergem cu cash la noi, pentru a evita taxele și comisioanele la bănci”.

Pentru că aşa procedează şi alţii, suma totală care a intrat în ţară este mult mai mare decât cea anunţată de autorităţi. Potrivit datelor furnizate de Banca Națională a României, cei mai mulți bani au venit, în 2021, din Germania – peste 1,3 miliarde de euro – urmată de Marea Britanie, Italia, Spania, Franța, Statele Unite și Austria.

Comment here