Ultima Ora

09:10 Jianu susține că Morega se laudă cu munca sa. UATAA riscă să piardă banii

Gigel Jianu, fostul primar PNL al Municipiului Motru, susține că actualul edil, social-democratul Cosmin Morega culege roadele muncii depuse în mandatul trecut.

”Tot ce se face în oraș, în acest moment, toate șantierele care sunt și care se vor deschide în aceasta perioadă, reprezintă rodul muncii mele și al echipei din primărie (amenajarea întregii zone de la mijloc, construcția blocului de locuințe de lângă A1, construcția ambulatoriului de lângă spital, reabilitarea Casei de Cultură, modernizarea străzilor din cartier spre satul Râpa, modernizarea unui drum în satul Ciobănești, construcția unei autobaze, achiziția de autobuze electrice, amenajarea de piste pt biciclete, stații de încărcare pt autovehicule electrice, sistem de e-ticketing, reabilitarea Colegiului Tehnic, reabilitarea și dotarea atelierului școală, a internatului, a cantinei, a sălii de sport, etc). Chiar dacă altcineva se laudă cu asta, eu am satisfacția că am făcut ce trebuie, că am contribuit major la dezvoltare într-un timp foarte scurt și, dacă aș fi avut și majoritate în mandat, lucrurile ar fi stat mult mai bine!” spune fostul primar.

Jianu susține că S.C. UATAA S.A. Motru ar putea pierde finanțarea de aproximativ 6,3 milioane de euro, pentru modernizarea sursei de evacuare a zgurii și cenușii de la cazanul care furnizează agent termic pe perioada de iarnă.

”Realizarea acestei modernizări deschidea drumul discuțiilor pe marginea obținerii certificatelor de CO2, salvarea societății de termoficare după rețeta utilizată de Craiova, Constanța, etc. A doua componentă a finanțării consta în achiziția a trei autobasculante noi, a două tractoare multifuncționale cu lamă și cupă și a unui încărcător frontal tip wola. Aceste utilaje ar fi fost foarte utile orașului, nu numai pentru ce trebuiau să facă ele la uzină, ci și pentru deszăpezire, amenajări de drumuri, sau alte lucrări către terți care să aducă bani la bugetul local, bani care să fie utilizați pentru alte investiții. Constat cu stupoare că a trecut un an și nu s-a făcut nimic în acest sens. Mai mult, domnul primar Morega declară pe la toate posturile de televiziune și prin toate ziarele, că nu este de acord cu aceste investiții și că nu va face nici un demers în acest sens. Atât înțelege el, atât poate! Te plângi peste tot că nu ești ajutat, dar, când ești ajutat, tu nu ești în stare de nimic! Rezultatul: banii vor fi retrași și dirijați către alte localități care au interes pentru dezvoltare, pentru investiții, pentru bunăstarea locuitorilor lor, iar S.C. UATAA S.A. Motru se îndreaptă către o situație fără ieșire” spune liberalul pe pagina de socializare.

Comments (1)

  1. Morega intreaba toata daca posmagii ‘s muieti. Un papagal ca si unchiul sau care’l protejaza precum un prezervativ.

Comment here