Ultima Ora

09:10 În prag de alegeri, Jianu promite că se ocupă de Minerul Motru

În prag de alegeri locale, primarul Gigel Jianu promite că se ocupă de Minerul Motru, clubul de fotbal înființat în urmă cu aproape 60 de ani, despre care edilul a declarat că are un plan de preluare în aparatul primăriei.

În vara lui 2016, înscrierea în Liga a IV-a părea singura soluție pentru salvarea clubului, dar CS Minerul Motru n-a găsit resurse nici pentru campionatul județean. De atunci, clubul a mai funcţionat doar cu câteva grupe de copii şi juniori. Fondată în 1962, Minerul Motru a promovat, pentru prima dată în Divizia C, în 1968, și a fost prima echipă din Gorj care a jucat în eșalonul secund, unde a adunat 16 sezoane, între anii 1973-1974, 1975-1976, 1982-1985, 1988-1991, 1995-2000, 2003-2005 și 2013-2014.

Rămasă fără sprijin financiar din partea Complexului Energetic Oltenia, care a renunțat la acțiunile pe care le avea, Clubul Minerul Motru a supraviețuit grație efortului președintelui Mihai Cernica de a păstra echipele de juniori.

„Mă leagă sufletul de acest club, sunt de atâta timp aici, e datoria mea morală. Mi-a fost extrem de greu să diger toată această perioadă. Am intervenit de atâtea ori și în ședințele de Consiliu Local, am mers și la directoratul de la Târgu-Jiu. Orașul Motru merită să aibă din nou fotbal la nivel național. În momentul de față, clubul nu mai înregistrează nicio datorie. Acum e momentul! Am stat de vorbă și cu domnul primar și s-a arătat dornic să salveze sportul din orășelul nostru”, a spus Cernica pentru Liga2.ro.

Într-adevăr, primarul Gigel Jianu promite că va reduce la viață echipa de tradiție a Motrului, clubul urmând să fie preluat de primărie și transformat într-un CSM.

„Vă pot spune că, în acest moment, Clubul Sportiv Minerul Motru nu mai are nicio datorie, am reușit să le achităm în această perioadă grea. Nu putem sta deoparte și de aceea vom prelua clubul în aparatul primăriei de la A la Z. Avem la dispoziție 60 de zile pentru a realiza acest lucru”, a declarat Jianu pentru liga2.ro.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here