Ultima Ora

09:10 Cula Glogovenilor, solicitată de fundația lui Dan Ilie Morega

Fundația ”Tudor Vladimirescu”, a fostului deputat de Gorj Dan Ilie Morega, solicită Cula Glogovenilor printr-o adresă înaintată Primăriei și Consiliului Local Glogova, conform pandurul.ro.

”Vă adresez rugămintea să transferați către Fundația ”Tudor Vladimirescu” Cula Glogovenilor cu terenul aferent, întrucât este necesar ca toate să facă parte din aceasta, cu atât mai mult cu cât Tudor Vladimirescu a fost slujerul boierului Glogoveanu, respectiv căpitan de plai al plaiurilor din Gorj și Mehedinți, funcție echivalentă cu cea de prefect sau subprefect”, se arată în adresă.

Morega speră să primească monumentul istoric pe cale amiabilă, dacă nu va acționa primăria în instanță.

”Vă rugăm și insistăm ca pe cale amiabilă să realizați acest transfer, cu plată, în baza valorii din evidențele contabile, întrucât noi ne dorim să o introducem într-un proiect investițional pe fonduri europene pentru a o reface așa cum a fost. (…) Am convingerea fermă că voi găsi înțelegerea necesară, altfel, pe calea justiției mai mult ca sigur va trece în patrimoniul Fundației Tudor Vladimirescu, așa cum este firesc. Din câte cunosc, Cula Glogovenilor ați preluat-o prin transfer de la fostul SNLO fără plată”, mai este precizat în adresă.

Comment here