Ultima Ora

09:10 Când începe amenajarea laboratorului de depistare a COVID-19. Ce spune Vienescu

În perioada următoare vor demara, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, lucrările de amenajare a unui laborator pentru efectuarea de teste de depistare a pacienților infectați cu coronavirus.

„Am trimis o schiță cu proiectul și sperăm ca lucrările să înceapă în perioada următoare“, a declarat managerul SJU, Dumitru Vienescu.

Inițiativa achiziționării unei linii complete PCR, pentru testarea si diagnosticarea certă a pacientilor infectați cu COVID-19, a aparținut mai multor medici din cadrul SJU, oameni de afaceri din județ aducându-și aportul.

”Este o linie care va permite diagnosticul genetic și pentru altă patologie infecțioasă pe viitor, deci este deosebit de utilă pentru un spital judetean. Ne-am mobilizat, împreună cu conducerea spitalului, pentru a face funcțional în cel mai scurt timp posibil acest laborator, pentru ca în decurs de 4 săptămâni să reușim să furnizăm și primele rezultate pacienților județului Gorj. Pe măsură ce vom avansa cu proiectul nostru, vom da publicității etapizat, stadiul în care ne aflăm, iar, la final, când vom reuși să finalizăm acest laborator, vom face publice și numele persoanelor și ale firmelor implicate în acest proiect” a anunțat, luni seara, medicul Bogdan Niculescu.

Conducere Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a trimis către Direcția de Sănătate Publică Gorj și o serie de propuneri cu privire la schimbări în mai multe secții, pentru pacienții infectați cu COVID-19. Astfel, la Secția Dermatologie ar putea fi internați bolnavi cu coronavirus. O altă propunere vizează amplasarea unor paturi de terapie intensivă la Secția Oncologie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here