Ultima Ora

09:09 Zeci de terenuri din Târgu-Jiu, invadate de ambrozie

Zeci de terenuri din municipiul Târgu Jiu s-au umplut de ambrozie, provocându-le probleme mari persoanelor care suferă de alergii.

Un târgujian, care locuiește în cartierul Drăgoieni, s-a plâns de situație în presa locală, în condițiile în care soția sa, care este gravidă, nu mai poate ieși din casă pentru că tușește și ajunge să se sufoce.

”Sunt multe zone în oraș pe care crește ambrozia. În zona ștrandului vechi este plin de ambrozie. Pe strada Termocentralei, lângă Dedeman, este plin de ambrozie. De asemenea, pe centura Târgu-Jiu, spre Avicola, în zona Barajului de lângă Piața Centrală. E ambrozie chiar în zona foștilor pompieri, unde s-a demolat o clădire. Am făcut multe solicitări, chiar și la Garda de Mediu, care a luat legătura cu cei de la CEO. Au venit și au tăiat-o, dar a crescut foarte repede. Legea „ambroziei“ obligă autoritățile să ia măsuri, să notifice deținătorii de terenuri să ia măsuri pentru stârpirea plantei“ a declarat cetățeanul pentru Impact în Gorj.

„Au fost identificate peste 80 de terenuri pe care crește ambrozia, dintre care 72 de deținători de terenuri au luat măsura de a îndepărta ambrozia. În prima fază se acordă un avertisment și, dacă nu vor fi respectate măsurile, atunci deținătorul terenului va fi amendat. Amenda este de la 1.000 la 5.000 de lei, pentru persoanele fizice, și de la 10.000 la 20.000, în cazul persoanelor juridice“ a declarat Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu-Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here