Ultima Ora

09:09 Răspuns vag al Ministerului Energiei în privința celor 1800 de mineri

Deputatul Mihai Weber a solicitat, pe 14 mai a.c., printr-o interpelare adresată ministrului Energiei, Sebastian Burduja, clarificarea situației angajaților cu contracte pe perioadă determinată din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Răspunsul a fost formulat de secretarul de stat Pavel Nițulescu, care face parte și din Consiliul de Supraveghere al CEO. Nu este menit, însă, să aducă liniștea în rândul celor 1800 de angajați pe perioadă determinată.

  • Interpelare Mihai Weber: ,,În 2022, la Complexul Energetic Oltenia au fost angajați 1800 de oameni, cu contracte pe o perioadă determinată de 6 luni, procedura repetându-se până acum, când vor expira din nou, în luna iunie. Incertitudinea în care trăiesc cei aproape 2000 de angajați generează o stare de neliniște foarte mare și, mai mult, este nedrept pentru acești oameni să nu știe ce-i așteaptă. În altă ordine de idei, Complexul Energetic Oltenia se confruntă cu o penurie la nivel de personal. Acesta este un argument în plus, în favoarea ideii de prelungire a contactelor celor 1800 de angajați și luarea în calcul a ideii de a încheia contractele pe perioadă nedeterminată”.
  • Răspuns Ministerul Energiei: ,,Contractele individuale de muncă încheiate pe perioadă determinată vor fi prelungite pentru majoritatea salariaților, în limitele deficitului de personal estimate și în raport cu situația economică a societății. Încadrarea salariaților cu contracte pe perioadă determinată ar fi posibilă doar în cazul în care această măsură ar fi justificată de asigurarea retenției personalului pe posturile cheie, dar cu respectarea țintelor asumate prin Planul de Restructurare”.