Ultima Ora

09:09 Leafa managerului SJU, neatractivă pentru medici

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, a dezvăluit, în presa locală, ce salariu net încasează: 8000 de lei. În opinia sa, acesta este motivul pentru care niciun medic nu s-a arătat interesat să participe la concursul pentru postul de manager, întrucât ar trebui să renunțe la venituri suplimentare de cel puțin 5000 de lei.

„La depunerea dosarelor nu a fost niciun medic care să participe la acest concurs. Au fost doi economiști, eu și domnul de la Spitalul Orășenesc Novaci, și domnul Tătaru care este kinetoterapeut. Salariul pentru funcția de manager este mai mic decât salariul unui medic, iar acest lucru nu este un stimulent care să ajute medicul să participe la acest concurs. Dacă este să compar salariul meu cu cel al unui medic primar, atunci diferența este de 5.000 de lei. Nu este confidențial salariul meu. Este de aproximativ 8.000 de lei. Este publicat și pe site. Nu cred că cineva dintre medici o să accepte această situație“ a declarat Dumitru Vienescu.

În luna martie ar urma să aibă loc concursul pentru postul de manager al SJU Târgu-Jiu, după o primă tentativă eșuată, în luna ianuarie.

„Cel târziu săptămâna viitoare va fi elaborat regulamentul de organizare al concursului, după care va fi demarată și procedura de publicare a anunțului de concurs, iar atâta timp cât am participat la acest concurs voi merge mai departe și voi depune în continuare dosarul de concurs. Am o experiență în Spitalul Județean, am trecut prin toate sectoarele de activitate, de la resurse umane și până la contabilitate, cunosc spitalul și cred că experiența pe care o am poate să mă ajute“a mai spus Dumitru Vienescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

  1. Salarul ca salar da pe langa cate indemnizatii mai primeste? Cate sporuri?

Comment here