Ultima Ora

09:09 Comisia Europeană, în discuţii avansate cu grupul Johnson & Johnson pentru achiziţia VACCINULUI

Comisia Europeană este în discuţii avansate cu grupul farmaceutic Johnson & Johnson (J&J) pentru rezervarea şi achiziţia în avans a unui vaccin destinat Covid-19, aflat în dezvoltare, au declarat doi oficiali apropiaţi discuţiilor, transmite Reuters.

Aceste achiziţii ar fi primele aranjate de Executivul UE, de când a fost mandatat de cele 27 de guverne naţionale să folosească un fond de urgenţă, de peste 2 miliarde de euro, pentru a încheia acorduri cu până la 6 producători de vaccinuri. Acordul Comisiei cu grupul american Johnson & Johnson este pe cale să aibă loc”, a declarat un oficial important din sectorul sănătăţii, al unui stat membru al UE.

O a doua sursă din UE a spus că Executivul UE a avut, marţi, o discuţie telefonică cu Johnson & Johnson despre un posibil acord. Ca răspuns la întrebările adresate de Reuters, Johnson & Johnson a arătat că discută cu mai multe guverne şi organizaţii globale, referitor la dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19, dar a refuzat alte comentarii. Nu este clar dacă acordul ar implica achiziţia în avans a unui vaccin aflat în faza de testare clinică sau opţiunea de a-l cumpăra.

Johnson & Johnson intenţionează să înceapă, luna viitoare, un studiu clinic pe oameni pentru un vaccin împotriva noului coronavirus, care a infectat peste 8,36 de milioane de oameni la nivel global şi a provocat 447.985 de decese. Germania, Franţa, Italia şi Olanda au anunţat, săptămâna trecută, că au achiziţionat 400 de milioane de doze ale unui posibil vaccin, în principiu disponibile pentru toate statele membre, de la producătorul britanic de medicamente AstraZeneca, care dezvoltă un vaccin COVID-19 împreună cu Universitatea Oxford. AstraZeneca a semnat, în luna mai, un acord similar cu Statele Unite.

Sursa oficială din domeniul sănătăţii a declarat că acordul UE cu Johnson & Johnson ar putea fi anunţat încă de săptămâna viitoare, dar a avertizat că există şi posibilitatea să dureze ceva mai mult până la finalizare, sau să nu fie încheiat deloc. Oficialul a adăugat că UE vrea să încheie un acord şi cu producătorul francez de medicamente Sanofi.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here