Ultima Ora

09:09 Ceaţă în peste 50 de localităţi din Gorj

Meteorologii eu emis, vineri dimineaţa, noi atenţionări de ceaţă şi vizibilitate redusă în zone şi localităţi din 16 judeţe, valabile în orele următoare.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 11:00, se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, în peste 50 de localităţi din judeţul Gorj, dar şi în zone din Olt, Dolj şi Vâlcea. Fenomenul va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Avertizarea de ceaţă emisă în urmă cu câteva ore pentru zona joasă a judeţelor Bacău şi Vrancea, dar şi pentru judeţele Galaţi şi Vaslui a fost prelungită de meteorologi tot până la ora 11:00. Pe de altă parte, până la ora 10:00, vor persista fenomene similare în zona joasă a judeţelor Buzău şi Prahova, precum şi în mai multe localităţi din judeţele Giurgiu, Teleorman, Brăila, Ialomiţa, Argeş şi Dâmboviţa.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Comment here