Ultima Ora

09:09 Cât vor plăti gorjenii din 44 de localități pentru ridicarea gunoiului

Operatorul de salubritate BCA Vio Service SRL a decis modificarea modului de tarifare. Adunarea Generală a ADIS Gorj a aprobat, în urmă cu o săptămână, modificarea tarifului pentru colectarea gunoiului din 44 de localități ale județului, pe anul 2022.

Astfel, începând cu data de 1 ianuarie, a fost aprobată trecerea de la tariful pe gospodărie, care era de 170 de lei, anual, la tariful pe persoană, adică 5,15 lei, lunar, pentru fiecare membru al unei familii.

”Având în vedere adoptarea HOTĂRÂRII nr 39 din 10 01 2022, a ADIS GORJ, prin care se modifică taxa de salubrizare în sensul că începând cu data de 01 ianuarie 2022 se tarifează pe persoană cu tariful de 5,15 lei de persoană, rog să ajungă toti proprietarii de imobile de pe raza localitătii la sediul primăriei, în perioada următoare, pentru clarificarea numărului de persoane care locuiesc efectiv la adresa de domiciliu din gospodăria respectivă. Se stie că nu toti membrii din gospodăria respectivă locuiesc fizic la adresa de domiciliu fiind plecati în străinătate, fie prin tară la studii și, deci, nu ar trebui impuși să plătească această taxa de salubrizare. Prezența la sediul primăriei a proprietarilor de imobile este necesară și urgentă, altfel o să fiți puși în situația să plătiti o sumă mult mai mare fată de anul trecut ca urmare a modificării tarifului pentru taxa de salubrizare de către ADIS GORJ!” a transmis, pe pagina de socializare, primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Comment here