Ultima Ora

09:08 Miruță: Drumul expres, scos din Planul Investițional 2020-2030

Deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj, susține că nu va mai fi realizat drumul expres tip autostradă Târgu-Jiu-Craiova, investiția fiind scoasă din planurile investiționale ale actualilor guvernanți.

”Într-un mod cu totul ticălos, în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport 2020-2030, adoptat acum câteva zile de guvern, drumul expres Târgu-Jiu – Craiova a fost eliminat, negăsindu-se în tabelul 2.1.32 al drumurilor expres, de la pagina 68.

Din drum expres (2+2 benzi) în regim de autostradă, pe tronson nou, așa cum este prevazut în normative drumul expres, a fost trecut în tabelul 2.1.33, pagina 69 la categoria de drum secundar până la Filiași unde se va intersecta cu DX2, drumul expres Craiova-Lugoj. Ce înseamnă acest lucru? În locul unui drum nou, în regim de autostradă (viteza 120km/h), cu benzi de circulație de 3.5m lățime (față de 3.75 pe autostradă), cu două acostamente laterale de câte 1.5m pentru staționare de urgență, PSD ne spune, acum, că se va folosi drumul existent care va fi lărgit din loc în loc (drumurile transregio nu sunt în regim de 2+2 și nici cu viteză de drum expres).

Adică, de la Târgu-Jiu până la Filiași va rămâne drumul actual, tot prin localități, tot cu zone cu o singură bandă pe sens, tot cu benzi înguste, fără acostament și fără regim de viteză de 120km/h. Adică, mai nimic în plus față de ce avem actualmente. Bravo, PSD Gorj, ai înfrânt și de această dată!” spune Miruță, pe pagina de socializare.

Comment here