Ultima Ora

09:08 Corpul de control al ministrului la IPJ Gorj. Prefect: Așteptăm concluziile

Corpul de Control al Ministerului de Interne face verificări, de zile bune, la Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, după crima de la Baia de Fier. Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a declarat, la un post local de televiziune, că măsurile vor fi anunțate la finalizarea controlului.

“Este un control desfășurat de la București, este Corpul de control al Ministerului de Interne aici, așteptăm concluziile acestui control și după aceea putem discuta pe marginea acestor concluzii, dar până atunci aș prefera să fiu neutru” a afirmat Răducan.

Ionela, o tânără de 19 ani din Baia de Fier a fost ucisă, în noaptea de 15 spre 16 iulie, cu mai multe lovituri de cuțit, de un tânăr pe care îl reclamase de mai multe ori la poliție. Mai mult, deși fata a fost înjunghiată la Baia de Fier, puțin după miezul nopții, iar martorii oculari au sunat imediat la 112, mașina criminalului a fost găsită la Târgu-Jiu abia după o oră și jumătate, cu fata zăcând pe bancheta din spate, într-o baltă de sânge. Cum de nu a fost niciun filtru de poliție în acea noapte, care să oprească mașina de-a lungul celor 50 de kilometri, este doar una din întrebările la care Corpul de control încearcă să afle răspuns, arată pandurul.ro.

Judecătorul Cristi Danileț, fost membru Consiliului Superior al Magistraturii, a comentat cazul de la Baia de Fier.

“Or, oamenii trebuie să poată merge liniştiţi pe stradă, spre serviciu, acasă. Nimeni nu le poate crea o stare de frică, de temere prin urmărire, supraveghere sau apelare insistentă. Apărarea imediată a drepturilor cetăţenilor este în mâna polţiştilor. De intervenţia lor neîntârziată poate depinde uneori libertatea sau chiar viaţa unei persoane! Ar fi bine să se acorde maximă atenţie şi atunci când se reclamă infracţiuni precum ameninţarea – art. 206 C.pen, hărţuirea – art 208 C.pen sau când poliţia e chemată să intervină în certuri domestice – ordinul de protecţie provizoriu se emite acum de poliţie – art. 28 Legea 217/2003, iar cercetarea unor infracţiuni violente comise în familie se urmăresc din oficiu de către poliţişti – art. 199 al. 2 C.pen”, a scris judecătorul, pe Facebook.

Comment here