Ultima Ora

09:07 Parlamentarii au rămas fără pensii speciale. Miruță: Următoarele pe listă, cele ale primarilor

Parlamentarii au decis, miercuri, eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Legea a fost votată în plenul reunit, după ce anterior a primit un raport de admitere cu amendamente. Unul dintre amendamente prevede încetarea plății inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor în vigoare.

Deputatul Radu Miruță, președinte USR-PLUS Gorj, spune că vor fi căutate variante și pentru eliminarea celorlalte pensii speciale, următoarele la rând fiind cele ale primarilor.

”Am promis eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și asta am făcut! Am votat în plenul reunit al Parlamentului României pentru eliminarea pensiilor speciale. USR-PLUS a pus subiectul pe agenda publică încă din 2017 și iată că astăzi am reușit să eliminăm pensiile speciale pentru parlamentari.

Este o victorie importantă în demersul nostru de a restabili dreptatea în România, acest sistem de pensii speciale rezervat celor pe care statul a vrut să-i privilegieze este injust și inechitabil. Propunem calcularea tuturor pensiilor după același sistem, la contribuție egală, pensie egală.

Vom continua să căutăm cele mai bune variante, conforme cu Constituția, pentru eliminarea pensiilor speciale și pentru celelalte categorii profesionale. Iar următoarele pe listă sunt cele ale aleșilor locali, introduse de PSD în legislatura trecută. Eliminarea pensiilor speciale este o necesitate morală pentru România” a transmis Miruță.

Comment here