Ultima Ora

09:07 Doi primari din Gorj lucrează la trasee turistice comune. ”Trebuie să profităm de faptul că Valea Prahovei e gâtuită”

Planuri ambițioase ale primarului comunei Peștișani, Cosmin Pigui, care vrea să transforme localitatea într-o destinație turistică recunoscută în țară, în care turiștii să stea câte 5 zile. Pigui a declarat, în presa locală, cu lucrează, împreună cu primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu, la amenajarea unor trasee turistice comune.

”Pentru 2021-2027, eu am pregătite proiecte pe fonduri europene de 46 de milioane de euro. Am 14 proiecte pe care le-am prins în Strategia de Dezvoltare Turistică. Faptul că am devenit stațiune de interes local este un mare avantaj. Se dau bani de la Bruxelles special pe partea de turism. S-a cerut să se facă o strategie de investiții în turism în această perioadă, Strategia de Dezvoltare Turistică a Gorjului. Ne-a cerut la fiecare localitate să comunicăm strategia locală. Deocamdată aceste proiecte sunt în strategie. Eu le-am creionat pe toate. Știu ce vreau să fac. Lucrez la strategia turistică. Vreau să branduiesc comuna de la intrare și fiecare obiectiv turistic trebuie să fie scos în evidență. Noi trebuie să ne îndreptăm spre turism. Trebuie să profităm de faptul că Valea Prahovei e gâtuită, bucureștenii vor să vadă și altceva, că  s-au săturat de Sinaia, Predeal, Poiana Brașov. Vor să vadă altceva și noi trebuie să le oferim și infrastructură și condiții”, a declarat Cosmin Pigui.

Edilul din Peștișani a anunțat că lucrează, deja, cu Adi Câmpeanu, primarul comunei Runcu, la realizarea unor trasee turistice comune.

”Să știți că eu cu Adi Câmpeanu lucrăm la niște trasee turistice comune. Avem deja niște trasee comune, iar eu vă spun că muncesc pentru ca, în viitor, turistul să stea cinci zile în Peștișani, nu jumătate de oră. Nu vă dați seama câte obiective turistice avem! Dacă vă spun că am în satul Brădiceni biserică ctitorită de mama Doamnei Stanca, soția lui Mihai Viteazu, că e Hanul Mămăronilor la care trăgea Tudor Vladimirescu. Eu, în acest moment, culeg povești adevărate ale locului și vom vinde aceste povești”, a mai declarat Cosmin Pigui.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here