Ultima Ora

09:06 Vîlceanu: De această dată lucrările nu vor mai fi gestionate de primărie, ci de CNI

Compania Națională de Investiții se va ocupa de lucrările de modernizare a centrului civic al Târgu-Jiului, precizează deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj. Ministerul Dezvoltării a aprobat acordarea unei finanţări de aproape 6 milioane de euro pentru refacerea zonei pietonale din centrul municipiului.

”Calea Eroilor din Târgu Jiu este un obiectiv important pentru comunitate și îmi pare rău să văd dispute publice generate de problemele legate de stadiul și calitatea lucrărilor. Din fericire, pot acum să spun, odată ce s-au încheiat discuțiile, că a fost obținută o finanțare de peste 5 milioane de euro pentru continuarea lucrărilor pe cealaltă parte din Axa Brâncuși. Mai mult, de această dată lucrările nu vor mai fi gestionate de primărie, ci de Compania Națională de Investiții (CNI). Îmi doresc să văd cât mai repede pus în practică proiectul pentru modernizarea străzii pe care sunt operele lui Brâncuși. Mulțumesc ministrul Dezvoltării, Cseke Attila și secretarului de stat Victor Banța” a notat Vîlceanu, pe Facebook.

Luni seară, primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, a anunțat că, prin acest proiect, betonul amprentat din centrul orașului va fi înlocuit cu piatră. Se va interveni pe suprafața de 33.000 de metri pătrați, spațiile verzi urmând a fi și ele îmbunătățite, fără a se schimba configurarea acestora, iar stâlpii de iluminat vor fi schimbați.

Comment here