Ultima Ora

09:06 Încep să beneficieze de legea lui Vîlceanu

Zeci de gorjeni, care locuiesc în localități afectate de poluarea remanentă, au depus cereri pentru a se pensiona mai devreme cu doi ani față de vârsta standard.

Legea a fost promulgată la începutul lunii octombrie 2020 și prevede extinderea categoriei persoanelor care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, dacă au locuit minimum 30 de ani în zonele afectate de poluare. Din Gorj sunt incluse localitățile: Bustuchin, Prigoria, Roșia de Amaradia, Bâlteni, Câlnic, Ionești, Motru, Rovinari, Fărcășești, Urdari, Turceni, Plopșoru, Brănești, Mătăsari, Negomir, Dragotești. De lege beneficiază și cei care locuiesc pe o rază de 8 km în jurul acestor localități.

”La nivelul lunii octombrie 2020, avem un număr de 184 de cereri anticipate. Din acest număr, estimez că aproximativ 40-50 sunt conform legii intrate în vigoare la începutul lunii octombrie”, a declarat directorul Casei de Pensii Gorj, Dana Negoiță, relatează pandurul.ro.

Comments (1)

  1. […] ”La nivelul lunii octombrie 2020, avem un număr de 184 de cereri anticipate. Din acest număr, estimez că aproximativ 40-50 sunt conform legii intrate în vigoare la începutul lunii octombrie”, a declarat directorul Casei de Pensii Gorj, Dana Negoiță. […]

Comment here