Ultima Ora

09:06 Explicațiile Vioricăi Dăncilă, după ce Paul Stănescu a acuzat-o de BLAT cu Iohannis

Viorica Dăncilă a afirmat că nu înțelege atitudinea secretarului general interimar al partidului, Paul Stănescu, care a acuzat-o de “blat” cu președintele Klaus Iohannis.

“Nu înțeleg atitudinea domnului Stănescu și, dacă luăm tot firul evenimentelor, vom vedea că nimic nu confirmă acest blat. Un președinte nu face un blat cu un premier atunci când îl dă jos de la guvernare sau când îl jignește permanent sau când, din trei în trei zile, îi cere demisia, iar un candidat nu ar fi luptat atât cât am luptat eu, în toate județele țării pentru a avea un scor cât mai bun și a câștiga alegerile prezidențiale. (…) Am discutat cu domnul Iohannis, dar niciodată, absolut niciodată despre PSD. Nu mi-aș fi permis să fac acest lucru. Am avut discuții și despre președinția rotativă, și despre votul din diaspora, și pe anumite lucruri legate de activitatea guvernamentală, am avut discuții despre miniștrii pe care nu i-am avut în Guvern, despre respectarea deciziilor Curții Constituționale. A fost o discuție între premier și președinte, nu între președinte și liderul unui partid politic, pentru că niciodată nu aș fi făcut acest lucru”, a declarat Dăncilă, joi seara, la România TV.

Ea a precizat ca l-a “înfruntat” pe Iohannis în campanie și că președintele a jignit-o de mai multe ori.

“Nu știu de ce Paul Stănescu recurge la aceasta interpretare care nu corespunde realității. Toată țara a putut vedea cum l-am înfruntat pe președinte și înainte de alegerile prezidențiale, dar și în timpul campaniei electorale. Mai mult, președintele de multe ori m-a jignit și chiar a fost cel care s-a ocupat pentru a pleca de la guvernare. Îmi amintesc ca am preluat partidul într-un moment dificil, după un scor dezamăgitor la europarlamentare. Dacă am fi rămas cu o conducere interimară, așa cum susține Paul Stănescu, am fi intrat în alegerile prezidențiale mult mai vulnerabili și mult mai slăbiți. În urma deciziei PSD să se prezinte cu propriul candidat în alegerile prezidențiale, alegătorii au avut o alternativă reală la oferta partidelor de dreapta, iar partidul în ansamblu a ieșit mult mai întărit. Să nu uităm că mulți nu ne dădeau șansa să intrăm nici în turul II”, a mai spus fostul premier.

Dăncilă a mai precizat că singurul care s-a opus candidaturii sale la prezidențiale a fost Paul Stănescu.

Secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stanescu, a declarat, joi, la Slatina, că echipa pe care a format-o în vară cu Viorica Dăncilă la conducerea interimară a PSD nu a durat decât câteva zile, în condițiile în care aceasta a anunțat, după o discuție avută la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, că dorește să fie organizat în luna august congresul formațiunii.

“După ce am avut o convorbire la Cotroceni și am stat în acest format de cinci la masă 10 minute, a rugat-o pe doamna premier Dăncilă în funcție să stea de vorbă cu dumneaei câteva minute. Întâlnirea cred că a durat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, doamna Dăncilă ne-a spus ca vrea congres imediat. Eu i-am spus: ‘doamna Dăncilă, doamna premier’, nu știu cum am spus, ‘pe mine în condițiile date m-ați pierdut, pentru că am stabilit că nu facem niște lucruri și dumneavoastră ați ținut doar câteva zile’. Eram câțiva colegi și toți au spus că nu vor congres. Doamna Dăncilă fiind premier, obedientă unora…știți bine, a făcut congres”, a relatat Stănescu, într-o conferință de presă în care a vorbit despre situația din PSD.

Acesta a mai subliniat ca miza organizării Congresului PSD însemna și desemnarea candidatului la prezidențiale. Stănescu a spus că Dăncilă a fost de acord să nu mai candideze la prezidențiale și a sugerat că Iohannis a convins-o. Întrebat despre aceste declarații, Klaus Iohannis a spus, joi seara, ca este o abordare ciudată și că PSD este cel care a convins-o pe Viorica Dăncilă să candideze.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here