Ultima Ora

09:06 Directorul Polaris Mediu: NU se aduc deșeuri din Vâlcea. Se va sista aducerea de deșeuri din Alba

Marius Bălan, directorul societății Polaris Mediu, care administrează groapa ecologică de gunoi din municipiul Târgu-Jiu, a negat, în presa locală, declarațiile făcute de către Florin Nicolaescu, administratorul SC Sacomet, firma care administra groapa de gunoi de la Măldăreşti-Vâlcea, care a afirmat că deșeurile care nu sunt sortate sunt aduse la groapa de gunoi de la Târgu-Jiu.

„Contractul respectiv nu mai este în vigoare din anul 2018, inclusiv declarația la care se face trimitere este din acel an. Nu înțeleg de ce se face vorbire despre o declarație dată în trecut și care nu are legătură cu realitatea nici de atunci, dar nici de acum. Nu s-au adus și nu se aduc deșeuri din județul Vâlcea la groapa de gunoi din Târgu Jiu. Pot să garantez acest lucru. Au fost la un moment dat două firme din județul vecin, una dintre ele amintită de dumneavoastră, care ridicau deșeurile din mai multe localități din județul Gorj, dar care aveau sediul social în județul Vâlcea. Acel contract, la care faceți referire, prevedea aducerea la depozitul ecologic de deșeuri din Târgu-Jiu a deșeurilor colectate din localități din județul Gorj” a declarat Bălan, conform Impact în Gorj.

Șeful Polaris Mediu susține că la groapa de gunoi din Târgu-Jiu nu ajung deșeuri din Mehedinți sau Caraș Severin și că, în curând, va înceta și aducerea gunoaielor de la Alba Iulia.

”La acest depozit nu ajung nici deșeurile din Mehedinți sau Caraș-Severin. De exemplu, cele din Caraș-Severin ajung la depozitul ecologic din Mehedinți, lucru ce poate să fie verificat oricând. Firma din Mehedinți, la care s-a făcut referire în spațiul public, ridica deșeurile din mai multe localități din județul Gorj. Iar despre deșeurile aduse cu barja pe Dunăre aș prefera să nu comentez, sunt doar informații false. În județul Alba s-a amenajat un depozit ecologic de deșeuri care este în curs de stabilire a administratorului și autorizării. Când acest depozit va fi dat în folosință, va înceta aducerea de deșeuri din județul Alba. Acest lucru se va întâmpla în perioada imediat următoare“ a mai spus Bălan.

Acesta a anunțat și că urmează să înceapă o investiție, în valoare de circa 400.000 de euro, care va duce la eliminarea mirosurilor care-i deranjează pe locuitorii cartierelor Slobozia și Bârsești.

„Suntem în faza obținerii avizelor și autorizațiilor necesare. Estimăm că lucrările vor începe în două-trei săptămâni. Consultantul ne-a asigurat că lucrarea se va derula în 15-16 săptămâni. Nu va mai exista miros. Consultantul tehnic ne-a dat asigurări în această privință“ a mai afirmat șeful Polaris Mediu.

Comment here