Ultima Ora

09:05 Prefectul amenință cu ÎNCHIDEREA gropii de gunoi de la Târgu-Jiu

Noul prefect de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a amenințat, în presa locală, cu închiderea gropii de gunoi de la Târgu-Jiu. Viața locuitorilor cartierelor Slobozia și Bârsești a devenit un calvar din cauza mirosului insuportabil. O nouă discuție pe această temă va avea loc vineri.

,,Este inuman ce se întâmplă! Într-o ţară civilizată nu s-ar fi ajuns aici. Există două variante: cea radicală, adică închiderea depozitului şi, prin asta, s-ar ajunge la majorarea tarifelor pentru transport şi a preţului de colectare a deşeurilor. A doua variantă este întocmirea unui calendar, în care firma poluatoare să ia măsuri concrete de eliminare a emisiilor. Vom vedea, vineri, la ce concluzii vom ajunge. Eu sper să vorbim cu cărţile pe masă, cu toţi şefii instituţiilor publice”, a declarat prefectul de Gorj.

Conform gorjeanul.ro, locuitorii din Băleşti şi Slobozia, pe lângă sesizările trimise Consiliului Judeţean, Prefecturii Gorj, Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, Gărzii de Mediu şi Ministerului Apelor şi Pădurilor, strâng semnături pentru închiderea depozitului, urmând să trimită o nouă petiţie către instituţiile abilitate ale statului.

Comment here