Ultima Ora

09:05 Gorjul, sub urgia naturii! Inundații, căderi de grohotiș pe Defileu, viscol la munte

Județul Gorj este lovit, din nou, de urgia naturii. Pompierii au avut azi-noapte zeci de intervenții, drumarii intervin și ei, la această oră pe DN 67C Novaci-Rânca, pentru a se ține drumul deschis, ținând cont că sunt foarte mulți turiști în stațiune.

Hidrologii au emis, marţi dimineaţă, o avertizare cod roşu pentru râul Motru în judeţele Gorj şi Mehedinţi. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a transmis că vor fi înregistrate inundaţii, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol în bazinul răului Motru, amonte S.H. Broşteni. Avertizarea a intrat în vigoare la ora 02:35 şi este valabilă până la 12.00.

Azi-noapte, pe DN 66, Defileul Jiului, din cauza precipitațiilor abundente s-au format viituri care au antrenat grohotiș blocând partea carosabilă.

La munte, este cod roșu de viscol.

”DN 67C, Novaci-Rânca. Se intervine cu utilaje cu lamă, chiar dacă vântul este foarte puternic, pentru a se menține drumul deschis. În stațiunea Rânca sunt foarte mulți turiști și din această cauză se fac eforturi pentru asigurarea accesului în stațiune a echipelor de urgență, în cazul apariției unor probleme de orice natură. Reamintim că zona montană a județului Gorj se află sub cod roșu de viscol” transmite Secția Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

Comment here