Ultima Ora

09:04 Trump nu exclude posibilitatea de a candida în 2024

Fostul preşedinte Donald Trump nu a exclus posibilitatea de a candida, în 2024, în prima sa apariţie publică de când a părăsit Casa Albă, un discurs pronunţat în cadrul Conferinţei acţiunii politice conservatoare (CPAC), care a avut loc, duminică, în Orlando, Florida, informează Reuters şi dpa.

Liderul republican nu a declarat în mod explicit că va candida la următoarele alegeri prezidenţiale.

„Tocmai au pierdut Casa Albă. Dar cine ştie, cine ştie, aş putea chiar decide să îi bat pentru a treia oară”, declaraţie care dă de înţeles atât că a câştigat de fapt alegerile din luna noiembrie, împotriva democratului Joe Biden, cât şi că ar putea decide să se prezinte din nou candidat la alegerile prezidenţiale din 2024.

„Mişcarea noastră de patrioţi americani mândri şi harnici abia începe şi, în cele din urmă, vom câştiga. O să câştigăm”, a susţinut Donald Trump.

El a afirmat că supravieţuirea SUA depinde de conservatori.

„Suntem angajaţi într-o luptă pentru supravieţuirea Americii aşa cum o cunoaştem. Este o luptă. Este o luptă teribilă, teribilă, dureroasă. (…) În cele din urmă, câştigăm întotdeauna”, a mai afirmat miliardarul american, potrivit AFP.

Fostul preşedinte continuă să repete afirmaţia falsă potrivit căreia el este câştigătorul alegerilor din noiembrie 2020 şi refuză să îşi recunoască înfrângerea susţinând că au fost comise fraude electorale masive, fără să prezinte însă dovezi. Preşedintele democrat Joe Biden a obţinut 81 de milioane de voturi, în timp ce peste 74 de milioane de americani au votat pentru republicanul Donald Trump.

Comment here