Ultima Ora

09:04 Noul prefect de Gorj: La Rânca e haos, cred că se poate găsi o soluție de guvernare comună

Noul prefect de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a anunțat, în presa locală, care sunt prioritățile sale: vaccinarea anti-COVID într-un ritm accelerat, groapa de gunoi de la Târgu-Jiu, Rânca și conducta de la Isvarna, blocată în birocrație.

În privința zonei Rânca, unde în această iarnă a fost haos din cauza proastei gospodăriri locale și a lipsei parcărilor, Răducan vorbește despre o dezvoltare unitară și o soluție de guvernare comună.

„La Rânca este un haos. Este nevoie de o colaborare între cele două primării, cea de la Novaci și cea de la Baia de Fier. Se impune o dezvoltare unitară a zonei și cred că se poate găsi o soluție de guvernare comună. Trebuie să se amenajeze noi parcări și trasee foarte bine stabilite și organizate pe străzile interioare pentru turiștii care vin la Rânca. Zona are un potențial turistic foarte mare și este nevoie de o permanentă dezvoltare și adaptare la nevoile turiștilor“, a declarat noul prefect de Gorj.

În privința mirosului insuportabil degajat de groapa de gunoi a Târgu-Jiului, care afectează locuitorii din Slobozia și Bârsești, Răducan Morega vrea ca instituțiile statului să-și facă datoria și să ia măsurile care se impun.

„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă cu această groapă de gunoi! Oamenii au dreptate să fie revoltați, pentru că îndură de prea mult timp această situație extrem de neplăcută. Trebuie ca instituțiile să își facă datoria și să verifice dacă toate condițiile menționate în autorizații și alte avize sunt respectate. Dacă nu, vor fi luate măsuri imediate. Oamenii din zonele afectate trăiesc o adevărată dramă și nu putem să ne jucăm cu sănătatea lor“, spune prefectul.

Comment here