Ultima Ora

09:04 Ministrul Virgil Popescu: Imposibil să discutăm despre închiderea CE Oltenia

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat la B1TV că este „imposibil” să se discute despre închiderea Complexului Energetic Oltenia. Discuția vine în contextul în care compania va lua un împrumut de 250 de milioane de euro din trezorerie pentru achitarea certificatelor de carbon aferente producției de anul trecut, relatează pandurul.ro.

„În momentul când vrei să dai un miliard două sute de milioane de lei la CEO, te gândești dacă și banii ăștia sunt cheltuiți cum trebuie. (…) În momentul când îți vine un corp de control al ministrului Energiei și îți spune că acolo sunt probleme de vreo 680 de milioane de lei, pagube, asta s-a întâmplat în decembrie, iar acel raport de control a fost contestat și a rămas definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție. Mai găsești un raport al Corpului de Control al primului ministru care spune ca sunt probleme acolo, stai să te gândești: trebuie să fac o curățenie acolo, în interiorul lui CEO, înainte de a le da banii ăștia, că dacă îi dai banii ăștia ce se întâmplă?”, a afirmat ministrul Economiei.

El a precizat ca este vorba despre „pagube din management”, respectiv achiziții de gaze naturale la un preț mare, de la intermediari. Virgil Popescu a mai spus că, din păcate, un singur membru al actualului Directorat nu a fost implicat în cele menționate în cele două rapoarte de control.

Ministrul Economiei a mai spus că nu este posibilă închiderea complexului.

„Este imposibil să putem să discutăm, în momentul de față de așa ceva (despre închiderea Complexului Energetic Oltenia – n.red.), este ilogic. Sistemul energetic național depinde de CE Oltenia, 25% din producția de energie a României este produsă la Oltenia, gândiți-vă ce ar însemna dintr-o dată… Nu avem cum, este exclus așa ceva! Este clar că această companie trebuie restructurată, să-și reducă emisiile de carbon, să treacă la o procedură de decarbonare rapidă și sunt soluții”, a mai spus Virgil Popescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here