Sportive

CSM Târgu Jiu produce surpriza şi câştigă partida cu SCM U Craiova, scor 74-61

CSM Târgu Jiu a produs surpriza, sâmbătă, şi s-a impus în derby-ul Olteniei la baschet masculin, în faţa SCM U Craiova, scor 74-61. Echipa pregătită de Kresimir Basic a înregistrat abia cea de-a doua victorie din actuala stagiune a Ligii Naţionale. Meciul a contat pentru etapa a-17-a din Conferinţa A. Shamiel Stevenson, cu 27 de puncte înscrise, a fost cel mai bun om al grupării gorjene. Partida cu Craiova a consemnat şi debutul excelent al americanului Anthony Durham, recent sosit la CSM Târgu Jiu. Acesta a reuşit 13 puncte în meciul contra Craiovei.

Cu un lot subţiat din cauza problemelor medicale, cu Andriy Agafonov, Camil Berculescu şi Alexandru Berca, indisponibili, dar cu doi jucători veniţi de doar câteva zile la echipă, Noam Weinberg şi Anthony Durham, lucrurile nu păreau a fi favorabile pentru gruparea gorjeană, mai ales că la Târgu Jiu venea un adversar extrem de bine pregătit, cu un lot valoros şi rodat în cupele europene.

Echipa pregătită de Kresimir Basic a strâns, însă, rândurile şi a făcut una dintre cele mai bune partide din acest sezon, la capătul unui meci în care jucătorii gorjeni au câştigat trei din cele patru secvenţe ale meciului. Singura sincopă a echipei noastre a fost în sfertul doi, însă băieţii lui Kresimir şi-au revenit după pauză şi au reuşit o victorie de senzaţie în faţa echipei din Bănie. 

Cel mai bun om din tabăra gorjeană a fost Shamiel Stevenson. Aflat într-o formă foarte bună în ultima perioadă, Shamiel a reuşit contra Craiovei 27 de puncte şi 10 recuperări. O evoluţie consistentă a avut şi Dylan Frye, care a totalizat 14p, 2 recuperări şi două pase decisive. La debutul său pentru CSM Târgu Jiu, Anthony Durham, a totalizat 13p, 2 recuperări şi o pasă decisivă, în cele aproape 20 de minute petrecute pe parchet. Căpitanul Porter Troupe a terminat meciul cu 10p, 3 recuperări şi un asist. Grecul Thomas Kottas a terminat partida cu 7p, 7 recuperări şi o pasă decisivă. Noam Weinberg a terminat cu 2p şi 5 recuperări, iar Octavian Ilie şi-a trecut 1p în contul său şi două recuperări. 

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Când începi meciul bine, aștepți să se termine cu bine, însă nu de fiecare dată s-a întâmplat asta pentru noi. Astăzi, am fost mult mai concentrați pe final de meci, ne-am păstrat agresivitatea pe toată durata partidei și, nu în ultimul rând, am crezut mult mai mult în noi. Cred că ne-au subestimat puțin, nu s-au așteptat să luptăm așa cum am făcut-o. Nu au început meciul tare, iar noi am căpătat încredere și am continuat să luptăm. Am avut atitudinea pozitivă și acesta este cel mai important lucru. La pauză, raportul recuperărilor era 20-11 pentru ei, meciul s-a terminat 33-34 și acesta este un aspect care a făcut diferența. Le-am spus că trebuie să-și schimbe mentalitatea, nu e ușor, dar trebuie să facem acest lucru pas cu pas. Este o provocare pentru mine și pentru echipă. Poate să vină orice antrenor, dacă jucătorii nu cred în ei și în șansa lor… degeaba. Nu este o muncă ușoară, dar suntem pe drumul cel bun. A fost greu să jucăm fără Agafonov astăzi, ne-a lipsit acel backup, care să vină de pe bancă cu energie. Astăzi, am reușit pentru că ne-am lăsat sufletul pe teren, dar pe termen lung este greu fără o soluție de rezervă. Jucătorii sunt foarte obosiți pentru că am jucat cu o rotație scurtă, însă nu trebuie să căutăm scuze. Vom juca cu ce avem la dispoziție”.

Etapa viitoare, în runda cu numărul 18, care încheie prima fază a campionatului, CSM Târgu Jiu va evolua pe terenul echipei CSU Sibiu. Meciul este programat pentru data de 28 ianuarie. 

Comment here